Blogga via mail

Som många kanske har upptäckt så kan det vara vissa problem att använda den inbyggda funktionen för att blogga via mail med svenska tecken. Detta beror helt enkelt på den amerikanska oviljan att fixa problem kring språkfunktionallitet i WordPress tyvärr. Problemet har funnits officiellt sedan version 2.3 men det finns enkla lösningar på detta. Dessvärre så kommer inte detta att fixas för den officiella versionen av WordPress fören till version 2.9.

Nu har dock vi fixat detta i den svenska versionen som vi har ”patchat” för att kunna använda svenska tecken i blogga-via-mailfunktionen. Detta gäller just nu version 2.6.3, men kommer även att fortsätta gälla för kommande versioner tills dess att det har blivit åtgärdat i den officiella versionen.

Har du redan installerat WordPress och bara behöver den ”fixade” filen så kan du ladda ner den i WP-Support Sveriges filarkiv.

En buggrapportering har lagts till i WordPress trac för att detta ska fixas redan till version 2.7, då den äldre patchen inte längre fungerar.

3 kommentarer om ”Blogga via mail

  1. Dessvärre så har vi utvecklare som bara ignorerar problemet. Trots att det fanns en patch för detta till version 2.5.2 så ignorerade man det när wp-mail uppdaterades. Nu funkar inte längre patchen och utvecklarna hänvisar bara till version 2.9, vilket skulle betyda 6mån till 1år.

  2. Efter mer ingående diskussioner med berörda utvecklare så har nu denna bugg tagits med för att fixas redan till version 2.7. Vi får hoppas att dom hinner med att fixa detta innan nästa version släpps. Men i vilket fall som helst så kommer jag ligg på tills dess att funktionen funkar smärtfritt för oss svenskar.

Lämna ett svar