WordPress 2.7

Som en för tidig julklapp så är nu äntligen WordPress 2.7 släppt i skarp version. Det belv lite senare än väntat, men därav kan vi förvänta oss en vältestad version. Många av de nya funktionerna har nu mer backup att falla tillbaka på om de inte skulle funka på vissa system, t.ex som den ytterligare genomarbetade uppladdaren som det har varit en del problem med sedan 2.5.

En av dom trevligare nyheterna för oss svenska är bl.a att man nu kommer att kunna använda ”Blogga via mail” funktionen med svenska tecken utan problem. En annan nyhet är att från och med 2.7 så kommer man kunna uppdatera WordPress direkt till den nyare svenska versionen. Samma slags svenska paket som redan har tjuvstartats med (sv.wordpress.org).

Vilka nya funktioner kommer man att se i WordPress 2.7?

Det första man lär lägga märke till är den nya layouten i adminpanelen. Många kommer nog att tänka ”Nej inte en ny adminpanel igen att komma in i”, men sanningen är den att det här är en riktigt genomarbetad layout för att få bästa användarvänlighet. Man kommer t.ex på varje sida i administrationen kunna välja vilka paneler som ska vara synliga, alla paneler kan också minimeras för att ta mindre plats.

Lista på nya funktioner i 2.7

 • Uppdaterad WP-mail (klara svenska tecken)
 • Inbyggd automatisk uppdatering av WordPress
 • Installerare för tillägg och teman direkt via adminpanelen
 • Nästlade kommentarer
 • Sidindelning för kommentarer
 • Tidsbegränsad kommentarspostning
 • Snabbpostning av inlägg
 • Förbättrad filuppladdning
 • Inställningar för datum/tid-format
 • Panelinställningar (göm/minimera/maximera/flytta)
 • Tangentbordsgenvägar
 • Klistrade inlägg

Ladda ner Svenska WordPress 2.7 »

14 kommentarer om ”WordPress 2.7

 1. Tyvärr kan man inte använda uppdateringen om man har One.com som webhotell-leverantör:

  ”Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 77824 bytes) in /customers/xxx.xxx/xxx.xxx/httpd.www/wp-admin/includes/user.php on line 112”

  Så jag får nergradera till 2.6.5 tills jag hittar en bättre(och dyrare) WHP! 🙁

 2. Pingback: Rebeccas.se
 3. # Nästlade kommentarer
  # Sidindelning för kommentarer

  Vad menas med Nästlade kommentarer?

  Hur fungerar sidindelningen för kommentarer, jag får det inte att fungera.

 4. @Jenny, kommentarer i trådat format, dvs kommentarer som är svar till andra kommentarer visas som just det. Både nästlade kommentarer och sidindelning för kommentarer kräver att ditt tema har stöd för det. Se den engelska dokumentationen för mer information eller skapa en tråd om det på WP-Supports forum 😉

 5. Nya versionen känns otroligt bra.
  Bara en funktion jag inte får till och det är att *utkast* inte visas i panelens fönster för utkast … Har för mig att jag sett något om en 2.7.1, någon som vet om detta kommer med där?

Lämna ett svar