WordPress 3.0 Beta 1


Den första betan har idag släppts. Detta ska ses som en väldigt tidig beta då vissa funktioner inte är till 100% klara. Man ska speciellt ha i åtanke att man fortfarande jobbar på menyhanteraren som inte är riktigt klar. Vissa smådetaljer i layouten kommer även att ändras till beta 2. Du kan läsa mer om vilka nyheterna är i WordPress 3.0 i vår blogg.

(Kom ihåg att det här är en betaversion som endast är avsedd för testning)

Ladda ner WordPress 3.0 Beta 1 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.0 Beta 1 »

Vill man testa den nu inbyggda funktionaliteten för ett nätverk av webbplatser (tidigare WordPress MU) så är det några saker du behöver göra för att komma igång. Till en början så behöver du ange följande rad i din wp-config.php:

 define ('WP_ALLOW_MULTISITE',true);

Sedan går du till Verktyg->Nätverk i adminpanelen och följer instruktionerna.

Delta i buggjakten för WordPress 3.0 genom att rapportera eventuella fel i WordPress trac (på engelska). De svenska språkfilerna finns att ladda ner i språkförrådet för utvecklingsversioner (dessa uppdateras kontinuerligt). Hittar man fel i dessa språkfiler så får man gärna rapportera det i vår trac och ange version som ”trunk”.

6 svar till ”WordPress 3.0 Beta 1”

 1. […] dig som inte orkar vänta på att den skarpa versionen ska nå land så går det fint att ladda ner och installera första betaversionen av WordPress 3.0 (det är en tidig beta, så var medveten om att den fortfarande kan sprattla likt […]

 2. Jag är barn läkare ,har utländisk utbildning eftersom jag är mycket glad att kunna logga in för att utveckla mina medicinska kunskaper.Jag vill tacka er så mycket.
  Mvh
  Dr;AHmed

 3. Hur installerar man det?. Jag har försökt många gånger men får fel meddelande.
  kan du vara snäll och beskriva installationen enklare.

  MVH

 4. För assistans så föreslår jag att du besöker WP-Support Sverige.

 5. Profilbild för Fredde
  Fredde

  Läste någonstans att den skarpa versionen skulle släppas under maj månad
  Men när man läser så känns det som att det inte kommer att ske, finns det något ungefärligt datum för nedsläpp?

 6. Det finns tyvärr inga preliminära datum just nu. Men det kommer att komma minst en beta till, följt av minst en releasekandidat (rc).

Lämna ett svar