WordPress 3.0 Beta 2

Äntligen så börjar det röra på sig igen, WordPress 3.0 Beta 2 är släppt. Nu börjar vi på allvar närma oss en release av WordPress 3.0. Utvecklingen har dragit ut på tiden av flera olika orsaker. Man har bl.a haft mycket problem med den nya menyhanteraren (har varit nära att inte komma med i 3.0). Nu ska dock det mesta för de nya funktionerna vara på plats och fungera. Det är i stort bara slutspurten på buggjakten kvar.

Den mest uppenbara förändringen mellan beta 1 och 2 är att menyhanteraren har fått en omgjord layout. Importeraren/exporteraren har gjorts mer flexibel. Man har även åtgärdat ett stort antal buggar som upptäckts i beta 1.

Vi kommer eventuellt att se ytterligare en beta och minst en RC (releasekandidat) innan WordPress 3.0 släpps. Något definitivt datum är inte satt.

(Kom ihåg att det här är en betaversion som endast rekommenderas att köras i testsyfte)

Ladda ner WordPress 3.0 Beta 2 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.0 Beta 2 »

Delta i buggjakten för WordPress 3.0 genom att rapportera eventuella fel i WordPress trac (på engelska). De svenska språkfilerna finns att ladda ner i språkförrådet för utvecklingsversioner (dessa uppdateras kontinuerligt). Hittar man fel i dessa språkfiler så får man gärna rapportera det i vår trac och ange version som ”trunk”.

4 kommentarer om ”WordPress 3.0 Beta 2

  1. Haft betan liggande länge men fick tid att köra en test-sväng nu.
    Blev lite besviken på att det inte är större skillnad. Antar att det är mycket gjort under skalet. Men i betan kan jag inte hitta mycket mer nytt än Menus, Background och Header.
    Det jag mest var ute efter att testa var MU-funktionerna. Väntar de med dem, eller måste man göra nått för att de skall ”aktiveras”?

    Bra bevakning annars
    /j

  2. Det är väldigt många nya funktioner, men de flesta måste man aktivera på ett eller annat sätt, fullständig specifikation finns på https://codex.wordpress.org/Version_3.0 . MU-funktionen (eller multisite som det heter nu mer) var med redan från beta1, det måste dock aktiveras i wp-config.php med följande kod define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);

Lämna ett svar