Svenska WordPress-nyheter i adminpanelen


Du kanske har märkt att sedan mitten av mars 2017 kan du nu se nyheter om WordPress på svenska i admin-panelen på din webbplats.

Om du skulle vilja se de nyhetskällor (på engelska) som visades tidigare kan du prova något av följande sätt:

 • Om ändrar din egen användarprofil till att använda engelska, kommer alla menyer m.m. att visas på engelska för dig, och då kommer även de engelskspråkiga nyheterna att visas i admin-panelen (Inställningen gör du under: Användare -> Din profil -> Språk)
 • Du kan helt sonika besöka webbplatserna ifråga, här https://wordpress.org/news/ och här https://planet.wordpress.org/
 • Med något verktyg för att prenumerera på RSS-kanaler (kan finnas inbyggt i din webbläsare eller t.ex. som widget på den publika delen av din webbplats) kan du prenumerera på RSS-kanalerna det handlar om, nämligen https://wordpress.org/news/feed resp. https://planet.wordpress.org/feed

Vi hoppas att på denna plats kunna ge information som är till nytta för dig och alla andra som använder WordPress på svenska. Om du vet någon information som borde visas här, bör du bli medlem i slack för WordPress på svenska och där gå med i kanalen #community.

PS! Om du inte ser dessa nyheter i din admin-panel kan det bero på att de helt enkelt är dolda. När du befinner dig på admin-panelens huvudsida kan du i så fall klicka på knappen ”panelinställningar” uppe i högra hörnet och sedan bocka för ”Nyheter från WordPress”.

5 svar till ”Svenska WordPress-nyheter i adminpanelen”

 1. Värdelöst. Fullständigt värdelöst.

  Var en utmärkt yta att få lite uppdateringar då och då. Nu verkar det bli helt meningslösa uppdateringar en gång varje fullmåne.

  Och nej, att byta till engelska är inte ett alternativ av olika skäl. Och nej, jag vill inte ha ett flöde till i min rss-läsare. Och nej, jag vill inte besöka ytterligare en sida.

  Avgå!

 2. Vi tar till oss din kritik Micke, tanken bakom bloggen är att främst gå ut när WordPress släpper en ny version som vi gjort i flera års tid men också berätta att det finns ett svenskt WordPress community bakom t.ex översättningen av WordPress och mycket annat som görs för att hjälpa till som är ett volontärarbete. Vad skulle du tycka är lämpliga nyheter?

 3. Grejen är jag inte vet vad jag vill ha… Det var därför jag gillade den där rutan med nyheter. Jag snubblar ändå in på panelen ibland och då fanns där lite random uppdateringar. Ibland var det något som fångade mitt intresse. Och även om X inte var för mig så kunde det ge mig en idé om att Y förmodligen är möjligt.

  En konkret sak jag upptäckte nyligen var möjligheten att koppla samman Google Docs med WordPress (genom Jetpack).

  Jag letar inte efter WordPressnyheter, jag lever inte i communityn, jag har inget WordPressrelaterat i mina sociala medier. Etc. Är det något jag vill göra så googlar jag.

  Så den där lilla rutan var mitt passiva sätt att få lite info. Den kom till mig utan att jag behövde göra något och om jag inte hade tid så kunde jag bara ignorera den.

 4. Tipset om ett framslumpat tillägg som du ännu inte har installerat finns kvar.
  I övrigt vore det jättekul om vi kunde få tips på bra artiklar på svenska om hur man göra olika spännande saker med WordPress. Det skulle vara trevligt att kunna erbjuda sådana artiklar här.

 5. Bra feedback, jag förstår vad du menar. Vi kommer att testa detta upplägg framöver som många andra länder kör idag och utvärdera vad vi kan göra i framtiden. Om jag förstår dig rätt, hellre kvalité för kvantitet 🙂

Lämna ett svar