Support » Multisite » Inbäddning av Youtube

  • Sedan uppdateringen 4.7.3, för tre veckor sedan, fungerar det inte att bädda in Youtube-video med vanlig url.
    För superadmin fungerar det som vanligt med inbäddningskod men redaktör eller administratör kan inte bädda in. Vi kör en multisite.

    Någon som känner till problemet och har en lösning?
    Är det uppdatering till 4.7.4 som gäller?

    • Detta ämne redigerades 1 år, 2 månader sedan av  Tor-Bjorn Fjellner. Anledning: Flyttat till forumet Multisite
Visar 1 svar - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Moderator Tor-Bjorn Fjellner

    (@tobifjellner)

    WordPress-hemmapulare, Projektledare, Författare, Översättare och Vänlig Själ

    Hej.
    Välkommen hit. Jag har själv inte använt multisite.
    I en multisite är ALLA utom super-admin ”inte betrodda”. Det är av säkerhetsskäl. Därför får de inte använda <embed> eller <iframe>.

    Men, om de bara lägger in videons URL på en egen rad bör det fortfarande fungera.

    Kan du kolla och återkomma?

    Moderator Tor-Bjorn Fjellner

    (@tobifjellner)

    WordPress-hemmapulare, Projektledare, Författare, Översättare och Vänlig Själ

    Här är en sida med mer detaljerad information om vad som går att bädda in:
    https://codex.wordpress.org/Embeds

    Hej Tor-Björn
    och tack för din snabba respons.

    Nej, saken är den att har fungerat precis som det ska fram till för ett par veckor sedan då vi uppdaterade till 4.7.3. Nu får vi bara texten synlig i inlägget eller sidan, ingen inbäddad video. Länken konverteras inte alls.

    Ola

    Moderator Tor-Bjorn Fjellner

    (@tobifjellner)

    WordPress-hemmapulare, Projektledare, Författare, Översättare och Vänlig Själ

    Aha. Då kan det vara något djupare. Innan vi börjar felsöka vidare, vågar jag föreslå att du ”målar över” installationen med ett fräscht paket för 4.7.4 eller 4.7.3, för den händelse någon fil har skadats?

    Har just uppgraderat till 4.7.4 men tyvärr hjälpte det inte. Samma problem som förut.
    Youtube bäddas inte in utan länken står bara som text. Däremot fungerar tex Vimeo alldeles utmärkt. Mycket märkligt!

    Då det handlar om en multisite med över 650 sajter så är jag inte så sugen på att börja slå av och på tillägg. Finns väl viss risk att innehåll försvinner för användarna då, eller?

    Moderator Marcus Tisäter

    (@marcusfrontender)

    En annan hypotes är att ni har hamlat på en blacklist för er domän som då blockerar er för att visa upp inbäddade iframes från YouTube eller att ert webhotell har blockerat den inkommande av någon anledning. Hör med ert webhotell, de vet säkerligen.

    Hej Marcus och tack för din hypotes men eftersom det fungerar när vi superadministratörer använder inbäddningskod så tror jag inte att det är stoppat.

    Som jag uppfattar det blir det knas när Youtube-länken ska konverteras till inbäddning. Jag har testat med både kort och lång variant av länken, men inget vill konverteras.

    Jag söker men har svårt att hitta någon hjälp för detta. När jag läser och testar listan på wordpress.org och embed så märker jag att det är fler än Youtube som inte fungerar. Vissa funkar men andra gör det inte.

    Moderator Marcus Tisäter

    (@marcusfrontender)

    My bad!

    Ja, det ligger något i att rollen inte får använda korrekt HTML format (filtrering) för editorn. Kolla ifall detta tillägga kan hjälpa dig https://wordpress.org/plugins/user-role-editor/, kanske finns en inställning där för tillåtna HTML format.

Visar 1 svar - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Ämnet ”Inbäddning av Youtube” är stängt för nya svar.