Support » Teman » Inga bilder på huvudsidan..?

  • Hej!
    Jag har precis bytt tema och får inte fram några bilder på huvudsidan. Det visas bara grå fyrkanter där en bild ska visas. Klickar man sig in på inlägget finns alla bilder där, men jag vill ju ha en visningsbild på förstasidan. Det finns ju till och med ett fält för en bild över varje inläggssammanfattning.
    På de första två sidorna har jag gått in på varje specifikt inlägg och ”angett utvald bild”. Då får jag fram en visningsbild men det blir också en dubblett inne i inlägget. Dessutom kan jag inte sitta och göra så med flera tusen inlägg.

    Jag är lite kass på att förklara men det syns tydligt i länken jag skickat med vad som är mitt problem. Jag har provat flera olika teman men inte fått det att funka. Finns det något sätt att lösa det här?
    Jag skulle vara mycket tacksam för tips.

    Sidan jag behöver hjälp med: [logga in för att se länken]

Visar 1 svar - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Moderator tobifjellner (Tor-Bjorn Fjellner)

    (@tobifjellner)

    WordPress-hemmapulare, Projektledare, Författare, Översättare och Vänlig Själ

    De flesta teman som ”förhandsvisar” en bild för varje inlägg använder just inläggets ”utvalda bild”. Och vissa av teman (men inte alla) visar även automatiskt den utvalda bilden när man öppnar själva inlägget/sidan.

    Jag provade att installera samma tema (fashion-diva) på min egen (test-)webbplats.

    Om du i många inlägg redan visar samma bild som du sedan lägger till som utvald, kan du faktiskt stänga av den automatiska visningen av den utvalda bilden via
    Utseende → Anpassa → Allmänna inställningar → Visa utvald bild (som då alltså behöver stänga av).

    Detta i kombination med tillägget https://sv.wordpress.org/plugins/auto-post-thumbnail/ bör göra tillvaron lite trevligare igen.

    Trådstartare cherlindrea

    (@cherlindrea)

    Hej och tack snälla för att du tar dig tid att svara. 🙂
    Du förklarar det här mycket bättre än jag märker jag. 😀 Det är just det, att jag har redan den automatiska inställningen inställd, men det visar inget ändå. Det var därför jag provade (på de första två sidorna) att lägga till en utvald bild. Tills jag insåg att jag skulle få sitta till typ 2027 och göra det om jag skulle lägga in för varje gammalt inlägg jag har.
    Men jag ska prova pluginet som du skickade med.
    Tusen tack igen! 🙂

    Trådstartare cherlindrea

    (@cherlindrea)

    Hej igen!
    Nu har jag stängt av ”Visa utvald bild” och installerat och aktiverat pluginet (som jag tydligen redan hade men jag valde att uppdatera det). Men det verkar inte funka ändå. Jag läste nåt om att regenerera miniatyrer men jag har inte riktigt listat ut om det är det som är mitt problem eller inte.
    Vågar jag fråga dig om något mer förslag?

    Jag kom på att jag kanske ska tillägga att problemet framför allt gäller alla mina gamla inlägg så att sidorna inte bara visar tomma grå rutor om man tittar runt på bloggen.
    Vänligen/Indra

    • Det här svaret redigerades för 4 månader, 2 veckor sedan av cherlindrea.
    Moderator tobifjellner (Tor-Bjorn Fjellner)

    (@tobifjellner)

    WordPress-hemmapulare, Projektledare, Författare, Översättare och Vänlig Själ

    När man laddar upp bilder till sin WordPress-webbplats skapar WordPress automatiskt bilder i de olika storlekar som finns definierade (antingen som standardstorlekar eller av ditt aktuella tema).
    Det är möjligt att ditt tema försöker att visa bilderna i en storlek som ännu inte finnas skapad för alla bilder som laddades upp innan du aktiverade ditt nuvarande tema, så: Ja, aktivera ”regenerate thumbnails” och kör igenom tillägget en gång. Därefter kan du inaktivera och radera tillägget, eftersom detta är en engångsåtgärd.

    Trådstartare cherlindrea

    (@cherlindrea)

    Nej, det funkade inte heller. Jag har kört igenom alla mina 12477 bilagor tidigare utan resultat. Jag har ju även provat ett par andra teman men det verkar vara omöjligt att få fram miniatyrerna. Jag hade varit nöjd om det bara visades något åtminstone i stället för tomma fält. Det är kanske bara att göra varje inlägg manuellt då som kvarstår?

    Moderator tobifjellner (Tor-Bjorn Fjellner)

    (@tobifjellner)

    WordPress-hemmapulare, Projektledare, Författare, Översättare och Vänlig Själ

    Du skulle också kunna prova råden i https://steadywp.com/how-to-bulk-edit-and-set-default-featured-images-in-wordpress/ som pekar mot tillägget https://wordpress.org/plugins/quick-featured-images/ eller kanske https://wordpress.org/plugins/bulk-featured-image/ (Om du använder inläggsetiketter för olika ämnesområden kanske detta senare tillägg låter dig snabbt lägga in t.ex. en bild på Jönköping för alla inlägg som är märkta ”Jönköping”.

    Trådstartare cherlindrea

    (@cherlindrea)

    Tack snälla för alla tips och tid du lagt ner på mig. 😀
    Men jag hittade en lösning till slut, innan jag hann läsa ditt sista mess. Det här var en helt knapp för mig i WP, kanske för att jag har haft en gammal version alldeles för länge. Kan man skicka en skärmdump här? Ifall nån annan får samma problem som mig nån gång.

    Trådstartare cherlindrea

    (@cherlindrea)

    Jag hittar inget sätt att skicka bilder så jag skriver i stället. 🙂

    Jag gick in på ”Auto Featured images” i Adminpanelen.
    Klickade på fliken ”Generate images”
    Valde Post på ”Post types”.
    Klickade sedan på knappen ”Generate featured images”.

    Dock verkar det som att inte alla poster lyckades, jag kom upp i 38% av mina poster som fick ”featured images”. Så jag får försöka se om det går att komma upp i fler. Men det hjälpte ju lite i allafall.:-)

    Moderator tobifjellner (Tor-Bjorn Fjellner)

    (@tobifjellner)

    WordPress-hemmapulare, Projektledare, Författare, Översättare och Vänlig Själ

    Härligt. Du kan prova att köra samma knapp igen, troligtvis slår funktionen i taket för hur många sekunder en enstaka tråd får exekvera. Eventuellt kan du kolla med supporten för ditt webbhotell om det finns något sätt att tillfälligt höja gränsen för hur länge en tråd/sida får köras. (Om detta är möjligt kan det hjälpa att i filen .htaccess lägga in något i stil med max_execution_time = 90 just när du ska till att köra detta skript, och efteråt ta bort direktivet.)

    Förresten, den knappen skapas antagligen av något av tilläggen du har aktiverat här, den är inte standard i WordPress.

    • Detta svar redigerades för 4 månader, 2 veckor sedan av tobifjellner (Tor-Bjorn Fjellner). Anledning: Ändrade 10 till 90 i direktivet, eftersom standardvärdet är 30 sekunder
    Trådstartare cherlindrea

    (@cherlindrea)

    Det funkade perfekt att köra den i omgångar. 🙂 Är snart uppe i 100%.
    Tack igen för all hjälp och god fortsättning! 😀

Visar 1 svar - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.