Support » Allmänna frågor » Mediagalleri visar inga media

  • Fick meddelande om att WordPress upptäckt ett fel med ett av dina tillägg, WP Visitor Statistics. Fick även en del systemuppgifter enligt nedan:
    WordPress-version 5.4.2 (Har nu uppdaterad till senaste versionen)
    Nuvarande tema: X Blog Plus (version 1.1.0)
    Nuvarande tillägg: WP Visitor Statistics (version 3.5)
    PHP-version 7.4.8

    Uppgifter om felet
    ==================
    Ett fel av typen E_ERROR uppstod på rad 342 i följande fil: /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-content/plugins/wp-stats-manager/includes/wsm_db.php. Felorsak: Uncaught Error: Call to a member function prepare() on null in /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-content/plugins/wp-stats-manager/includes/wsm_db.php:342
    Stack trace:
    #0 /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-content/plugins/wp-stats-manager/includes/wsm_db.php(2145): wsmDatabase->fnGetToolBarID(’kjell.skaparlya…’)
    #1 /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-content/plugins/wp-stats-manager/includes/wsm_init.php(423): wsmDatabase->fnCorrectDatabaseTables()
    #2 /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-includes/class-wp-hook.php(287): wsmInitPlugin::wsm_plugin_init(”)
    #3 /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-includes/class-wp-hook.php(311): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #4 /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-includes/plugin.php(478): WP_Hook->do_action(Array)
    #5 /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-settings.php(540): do_action(’init’)
    #6 /customers/c/8/7/skaparlyan.se/httpd.www/kjell/wp-config.php(118): require_once(’/cu

    Loggade in och såg att senaste inlägget hade blivit helt ”tweakat”. Upptäckte flera saker;
    1. Det galleri som jag använder (Gallery box) och som använts i senaste publiceringen visades som en suddig massa, jag tog bort länken i inlägget och lade bilderna var för sig i stället och det löste själva ”tweak”-problemet i inlägget.
    2. Mediagalleriet visar inga media alls.
    För säkerhets skull tog jag bort tillägget WP Visitor Statistics helt och hållet.
    Jag har även idag laddat upp ett flertal nya media till biblioteket och ser att uppladdning sker, när den är klar så visas fortfarande inga bilder.
    Går jag in i tillägget ”Gallery box” och kollar på de gallerier som tidigare skapats så visas inga bilder där heller, dock ser man bilderna som man skall när man besöker webbsidan.

    Har ingen aning om vilken åtgärd jag nu skall vidta och behöver därför support.
    Tack på förhand…

    Sidan jag behöver hjälp med: [logga in för att se länken]

Visar 1 svar (av 1 totalt)
  • Moderator tobifjellner (Tor-Bjorn Fjellner)

    (@tobifjellner)

    WordPress-hemmapulare, Projektledare, Författare, Översättare och Vänlig Själ

    Det verkar som om någonting är fel med tillägget wp-stats-manager
    Prova om du kan avaktivera tillägget. Om du inte kommer åt att logga in för detta kan du via filhanteraren hos ditt webbhotell (du har ju One, eller hur?) prova att byta namn på mappen /kjell/wp-content/plugins/wp-stats-manager/ (till exempel till …wp-stats-manager-2) för att tillägget inte ska laddas tillsammans med WordPress.

    Det är vidare möjligt att något tillägg eller vissa funktioner i ditt tema slutat att fungera i samband med att du uppgraderade till WordPress 5.5. Fram till och med version 5.4 har WordPress via ”jQuery Migrate Helper” laddat in ett antal ”pensionerade” funktioner i biblioteket jQuery.

    Om ditt galleri etc. fungerar med tillägget https://wordpress.org/plugins/enable-jquery-migrate-helper/ aktiverat bör du följa instruktionerna i det tillägget för att hitta var det finns problem som behöver åtgärdas snarast möjligt. (Det senast nämnda tillägget är endast en tillfällig lösning.)

Visar 1 svar (av 1 totalt)
  • Ämnet ”Mediagalleri visar inga media” är stängt för nya svar.