Gör din webbplats snabbare och säkrare: uppdatera din PHP-version idag

Din WordPress-webbplats kan göras snabbare och säkrare, och det beror på dig!

Denna sida förklarar varför detta berör dig och hur du kan lösa det.

Därför är PHP viktigt för dig

PHP är ett av de programmeringsspråk som används i WordPress. Ditt webbhotell avgör vilka PHP-versioner som är tillgängliga för din webbplats och hos många webbhotell kan du ändra denna inställning på egen hand. Du kanske är medveten om hur viktigt det är att hålla WordPress-kärnan, dina teman och dina tillägg uppdaterade. Det är faktiskt lika viktigt att använda en uppdaterad version av PHP.

Det finns två stora fördelar med att hålla PHP uppdaterat:

• Din webbplats kan bli snabbare eftersom PHP blir effektivare för varje ny version. Uppdatering till WordPress rekommenderade PHP-version (för närvarande 7.4 eller högre) kan leverera en prestandaökning som kommer att gynna alla besökare på din webbplats.
  • Din webbplats blir säkrare. På samma sätt som WordPress, underhålls PHP av en krets frivilliga utvecklare. Eftersom PHP är ett så populärt programspråk är det ett populärt mål för många hackare. Men den senaste versionen innehåller de senaste säkerhetsfunktionerna. Äldre versioner av PHP (lägre än 7.4) saknar detta. Därför är det mycket viktigt att uppdatera PHP för att hålla din WordPress-webbplats säker.

Det innebär några ytterligare fördelar:

• Sökmotorer gillar WordPress-webbplatser som svarar snabbt. Du kan komma högre upp i sökresultaten!
  • Besökare stannar hellre längre på snabbare webbplatser (de går sin väg om sidorna laddas för långsamt), vilket kan stärka din webbplats.
  • En säkrare webbplats är bättre skyddad mot hackare och mot utgifterna och de PR-förluster en hackad webbplats kan innebära.

Dessa fördelar gynnar både dig och besökarna till din webbplats. Därför bör du uppdatera PHP redan idag. I nästa avsnitt visar vi hur du går tillväga.

Hur man kontrollerar din PHP-version

Du kan kontrollera vilken version av PHP din WordPress-webbplats använder genom att i adminpanelen välja Verktyg > Hälsokontroll för webbplats i menyn på sidan och därefter informationsfliken. Maximera serveravsnittet och bläddra nedåt till du hittar PHP-version.

If this number is at or higher than PHP 7.4, then you don’t need to update PHP at this time!

Om din webbplats däremot använder en äldre version än den rekommenderade kan det vara en föråldrad och osäker version av PHP som bör uppdateras. Du kanske har sett varningar i adminsidorna eller i hälsokontrollen om att PHP behöver uppdateras eller att en uppdatering rekommenderas. Det handlar om viktiga påminnelser om att uppdatera PHP för att höja säkerheten hos din webbplats.

Innan du uppdaterar din PHP-version

Detta avsnitt inleds med några varningar. Men var inte rädd! Precis som de flesta tekniska saker behöver vi reda ut vissa frågor innan vi genomför själva uppdateringen av PHP-versionen.

Det bör inte bli några problem när du uppdaterar din PHP-version, men vi kan inte garantera att inga problem uppstår. Själva WordPress fungerar med PHP version 7.0 och senare, men vi kan inte veta säkert om dina teman och tillägg fungerar med nyare versioner. De bör fungera, och de tillägg/teman som är populära och som underhålls fungerar säkert bra. Men för att veta säkert behöver man prova.

Du finns ett par saker du bör göra innan du går vidare, för att undvika eventuella problem:

• Gör en säkerhetskopia av din webbplats: om någt skulle gå fel kan du senare återställa din webbplats till exakt det läge den är i just nu. Det finns många gratistillägg att välja bland, så om du inte redan har något lösning för reservkopiering kan du använda något av dem. för att återställa denna säkerhetskopia kommer du också att behöva be ditt webbhotell att rulla tillbaka din nuvarande PHP-version (vi berättar längre ned hur du gör detta).
  • Uppdatera WordPress-kärnan, dina teman och tillägg: I adminsidorna för din WordPress-webbplats går du till sidan för uppdateringar via menypunkten Adminpanel > Uppdateringar och installerar alla tillgängliga uppdateringar, vilket du alltid bör göra regelbundet :). Efteråt bör du kontrollera att webbplatsen fungerar som förväntat.
  • Kontrollera kompatibiliteten med olika PHP-versioner: installera tillägget PHP Compatibility Checker för att kontrollera om det hittar något problem med dina teman och tillägg. Tillägget är inte helt perfekt. Det kan missa något och ibland ger det falsklarm, men för det mesta fungerar det bra.
  • Lös alla problem med PHP-kompatibilitet: om tillägget PHP Compatibility Checker hittar något problem kan du kontakta temats eller tilläggets utvecklare och be dem undersöka saken. Om de inte lyckas eller om de ger dig något svar, kan du söka efter andra teman eller tillägg med liknande funktioner på WordPress.org och använda något av dem i stället.

När du har gått igenom dessa steg är du redo att uppdatera PHP-versionen för din WordPress-webbplats – och dra nytta av alla fördelar detta innebär!

Om du skulle stöta på några problem eller om du behöver hjälp bör du kontakta någon professionell webbutvecklare, ditt webbhotell eller författarna till ditt tema eller dina tillägg. Alla är glada att kunna hjälpa dig här.

Nu kan du ta sista steget: att faktiskt uppdatera PHP-versionen för din webbplats.

Hur du uppdaterar PHP-versionen för din webbplats för att göra den snabbare och säkrare

Nu är du redo att uppdatera PHP-versionen för din webbplats! Du har kontrollerat allt du behöver, säkerhetskopierat och har därmed de bästa förutsättningarna att genomföra uppdateringen.

PHP är installerat på servern för din webbplats. För att uppdatera PHP behöver du därför ändra webbhotellets inställningar eller be webbhotellet att göra ändringen för din räkning.

Exakt hur du genomför uppdateringen varierar mellan olika webbhotell. Vi har bett olika webbhotell att skicka oss instruktioner om hur man uppdaterar PHP-versionen hos dem, och här finns en lista över de webbhotell som lämnat sådana instruktioner.

Om du inte hittar ditt webbhotell i listan kan du e-posta till ditt webbhotell och be dem om hjälp. Här är en text du kan använda som mall:

Hej webbhotellet.

Jag vill att min WordPress-webbplats ska vara så högpresterande och
säker som möjligt med den senaste versionen av PHP.
Om servern som min webbplats finns på inte redan har
den senaste versionen av PHP, berätta vilka
steg jag måste vidta för att uppdatera den.

Tack!

Om du skulle stöta på problem i detta läge kan du antingen rulla tillbaka PHP-versionen själv, kontakta ditt webbhotell eller en professionel webbutvecklare. Om något, trots kontrollerna, skulle gå fel och du behöver återställa din säkerhetskopia behöver du kontakta webbhotellet och be dem ändra tillbaka till den version av PHP du hade tidigare. Sedan kan du återställa säkerhetskopian.

Nu bör du ha all information du behöver för att kunna uppdatera! Bra gjort! Med en aktuell version av PHP får du både en snabbare och säkrare webbplats och nöjdare besökare.

Snabbare och säkrare WordPress-webbplatser för alla

Genom att se till att du använder den senaste versionen av PHP får du en så snabb och säker webbplats som möjligt.

Nu har du all information du behöver för att kunna uppdatera till den senaste versionen av PHP, och du vet också hur du kan uppdatera den i fortsättningen. Håll koll på eventuella framtida meddelanden om uppdatering av PHP i adminpanelen för din WordPress-webbplats eller på mer information i nyheterna från ditt webbhotell.

Ett ord på vägen: kontakta ditt webbhotell, en professionell webbutvecklare eller de som skapat ditt tema och/eller dina tillägg om du har fler frågor. De kan alla hjälpa dig i den mån det gäller deras kunskaper.

Tack för att du är med och förbättrar internet!